Bečić: Skupština će raditi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom

Povodom 3. decembra - Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, sastao se danas sa predstavnicima NVO posvećenim zaštiti prava osoba sa invaliditetom - Marinom Vujačić, iz Udruženja mladih sa hendikepom, Goranom Macanovićem, iz Saveza slijepih i Milisavom Koraćem, iz Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“.

Konstatujući složen položaj osoba sa invaliditetom u crnogorskom društvu, predsjednik Bečić je izrazio spremnost da novi skupštinski saziv, kroz zakonodavne i nadzorne aktivnosti, pruži doprinos unapređenju položaja osoba sa invaliditetom (OSI). Osvrnuvši se na dosadašnju konstruktivnu saradnju Parlamenta sa navedenim nevladinim organizacijama, on je izrazio otvorenost za nastavak i intenziviranje saradnje na nivou nadležnih skupštinskih radnih tijela.

Sastanak je bio prilika za razgovor o položaju osoba sa invaliditetom, kao i o poteškoćama sa kojima se suočavaju u ostvarivanju svojih prava. U tom kontekstu, predsjednik Bečić je naveo, da je u cilju olakšanog boravka licima sa invaliditetom u Plenarnoj sali Skupštine Crne Gore, pored pristupne rampe, obezbijeđeno i mjesto sa kojeg se moguće direktno obratiti.

Sagovornici su upoznali predsjednika sa aktuelnim projektima, izrazivši očekivanje da će Skupština Crne Gore nastaviti sa aktivnostima na stvaranju pretpostavki, koje će u potpunosti omogućiti nesmetane uslove za kretanje i rad osoba sa invaliditetom.

 

 

 

Kontakt

Stari Aerodrum (bivši vojni kompleks),
Bulevar Josipa Broza Tita b.b.,
81000 Podgorica
Tel/fax: +382 (0)20/642-060
Mob: +382 (0)67/576-780
Web: www.nasainicijativa.me
Email:

Socijalne mreže