Održana Peta sjednica Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje


Razmotrene dvije tačke dnevnog reda

Odbor za zdravstvo, rad i socijalno staranje je, na danas održanoj sjednici, razmotrio i podržao Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o radu, koji su podnijeli poslanici: Slaven Radunović, Danilo Šaranović, Dragan Ivanović, Branka Bošnjak i Miloš Konatar i Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti, koji su podnijeli poslanici: Slaven Radunović, Boris Bogdanović, Branka Bošnjak, Dragan Ivanović i Miloš Konatar.

U ime predlagača, Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o radu obrazložio je poslanik Danilo Šaranović, a u ime predlagača Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj i dječjoj zaštiti obrazložio je poslanik Slaven Radunović. Takođe, sjednici je prisustvovao i Milisav Korać, izvršni direktor Saveza udruženja roditelja djece i omladine sa teškoćama u razvoju „Naša inicijativa“.

Predlog poslanice prof. dr Draginje Vuksanović Stanković da se predloženi dnevni red sjednice Odbora proširi sa njenom Inicijativom za kontrolno saslušanje ministarke zdravlja u Vladi Crne Gore Jelene Borovinić Bojović, na temu: „Razmatranje aktivnosti Ministarstva zdravlja i ostalih institucija u vezi postupka nabavke vakcine za kovid 19 i drugih mjera za sprječavanje širenja virusa“, većinom glasova članova Odbora, nije podržan.

Kontakt

Stari Aerodrum (bivši vojni kompleks),
Bulevar Josipa Broza Tita b.b.,
81000 Podgorica
Tel/fax: +382 (0)20/642-060
Mob: +382 (0)67/576-780
Web: www.nasainicijativa.me
Email:

Socijalne mreže